De Faunapaal

Nieuw in assortiment! Nestkasten aan een paal!

Wilt u of uw organisatie een bijdrage leveren aan de Nederlandse flora en fauna of vindt u het leuk om ondermeer huismussen, koolmezen en merels in uw tuin te verwelkomen? De Hoogenkamp ontwikkelde speciaal voor u de faunapaal.

De faunapaal kan geheel naar uw wens opgebouwd worden. Hij kan ondermeer voorzien worden van de volgende onderdelen:

- Nestkasten voor de roodborst, winterkoning, grauwe vliegenvanger, witte kwikstaart, huismus, koolmees, en merel.
- Insectenhotel voor diverse soorten insecten, ondermeer spinnetjes, lieveheersbeestjes en solitaire bijen om eitjes achter te laten. Het insectenhotel verhoogt de biodiversiteit in uw tuin.
- Vleermuizenkast geschikt voor de grootoorvleermuis en de gewone en ruige dwergvleermuis

U bent dus niet gebonden aan een standaard uitvoering. Wilt u alleen nestkasten of alleen een aantal vleermuizenkasten, alle variaties zijn mogelijk. Ook kunt u zelf de lengte van de paal bepalen, tot eenmaximum van 6 m. Afhankelijk van de plaats waar u de faunapaal wilt plaatsen, kunnen wij u adviseren met betrekking tot de juiste opbouw en lengte.

Bij de productie van de faunapaal wordt het gedeelte wat in de grond gaat gebrand en voorzien van een verduurzamend product. Het overige deel van de paal wordt geflambeerd. Klik in linker menu op Ooievaarsnesten om te zien hoe dit proces in zijn werk gaat.

faunapaal

De faunapaal is ook zeer geschikt voor projecten (in parken, op campings, in natuurgebieden, etc.) waar natuurcompensatie (mitigerende maatregelen) toegepast moet worden. Er kunnen ook meerdere faunapalen bij elkaar geplaatst worden.

De op maat gemaakte faunapaal kan als volledig voorbereid bouwpakket worden opgehaald, inclusief plaatsingsschema. U monteert eenvoudig zelf de meegeleverde onderdelen en plaatst de paal op de gewenste locatie.

Ook leuk als teambuildingactiviteit of als educatief programma voor kinderen om de natuur van dichtbij te beleven.

Interesse? Vul het contactformulier in.
Wij zijn u graag van dienst.